Red Orangutangen

Lone Dröscher Nielsen er kvinden bag verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger. Hendes arbejde med at redde og rehabilitere Borneos røde aber er skildret både af DR,  BBC og Animal Planet.

I midten af 1990'erne tog Lone Dröscher Nielsen en udsædvanlig beslutning. Hun sagde sit job op, tog afsked med familie, venner og basen i Nordjylland for at rejse til et nyt kontinent. Målet var at skabe et rehabiliteringscenter for de orangutanger, der havde mistet deres mødre og regnskovshjem på det centrale Borneo. I dag er centret Nyaru Menteng med over 600 orangutanger verdens største af sin art.

Orangutangen har brug for hjælp. Den er på FN’s liste over truede dyrearter, og FN vurderede i 2007, at der dengang var færre end 50.000 orangutanger tilbage i den fri natur, og at bestanden svandt ind med 6.000 orangutanger om året. Den største trussel mod orangutangens overlevelse er den omfattende ødelæggelse af regnskoven.

Nyaru Menteng Centret arbejder for at redde orangutangen. Det gør de på følgende måde:

  • redder, rehabiliterer og genudsætter orangutanger
  • beskytter eksisterende regnskov og genplanter ødelagte områder
  • skaber alternative indtægtsmuligheder for den lokale befolkning, så skovhugsten bliver mindre attraktiv

Udover vigtigheden af at bevare planetens dyreliv og dermed bl.a. orangutangens eksistens, så støtter vi initiativer, der er så uselviske og meningsfyldte.